Elk jaar rond Augustus / September zie ik al die prachtige foto’s van de paarse heide op het heuvel landschap van de Posbank voorbij komen. Maar tot nog toe was het er nog nooit van gekomen dat ik zelf die kant op ben gegaan om het eens met eigen ogen te bewonderen en fotograferen. Tijd om daar dus verandering in brengen!

WEKKER OP 03:30. EN GAAN!

Dus dat werd de wekker op 03:30 uur (midden in de nacht) zetten. Opstaan, bakkie koffie (2!), boterhammetje smeren en gaan! Ik had met een foto maatje afgesproken op een carpool plaats zodat we samen konden rijden. Samen is altijd gezelliger als alleen. Iets na 04:00 uur begonnen we aan de rit van ruim een uur en twintig minuten.

Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming was het even zoeken naar een mooie locatie op de heuvels. Wat heel erg lastig was aangezien het nog pikken donker was! We zagen werkelijk amper iets. Gelukkig kwamen we een hele aardige mevrouw tegen voor wie het wel bekend terrein was. En wou ons graag naar een van de mooiste plekjes van de Posbank brengen. Na een ritje van een kleine 5 minuten waren we er. En wat zag het er al veel belovend uit!

ADEMBENEMEND MOOI UITZICHT

Als geboren en getogen jongen uit de randstad ben ik deze overweldigende schoonheid van de natuur niet echt gewend. Ik stond er dan ook serieus even van versteld dat we zulke prachtige landschappen in Nederland hebben. Dit is echt iets waar we trots op mogen zijn en moeten koesteren. Intussen loopt het heide bloei seizoen tegen het eind. Ik ga volgend jaar zeker weer een kijkje nemen en raad het dan ook aan iedereen aan!

VOLGEND JAAR WEER EEN KANS

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

β€œWhen words become unclear, I shall focus with photographs. When images become inadequate, I shall be content with silence.”
ANSEL ADAMS

DE FOTOSERIE