Als fotograaf ben je altijd op zoek naar het perfecte shot met het meest geweldige licht. De laatste tijd ben ik vrij regelmatig op pad geweest. Vaak zag het er buiten erg goed uit en kon het bijna niet anders dan dat ik het geweldige licht zou krijgen van moeder natuur waar ik elke keer op hoopte. Maar in veel gevallen was de werkelijkheid anders. Maar deze keer niet……..

GEDULDIG WACHTEN OP HET PERFECTE LICHT

Iedereen heeft wel een spot om te fotograferen die je op je duimpje kent. En waar je altijd naar toe kan. Ook op het laatste moment. Wat dat betreft heb ik het voorrecht dat ik in Rotterdam woon en er altijd wel wat te fotograferen is. Maar de Rijnhaven in Rotterdam is voor mij zo’n plek. Een thuis wedstrijd waar je ook heen kunt gaan als het niks lijkt te worden maar je toch een poging wilt wagen.

En dat is juist wat ik deze avond heb gedaan. Het zag er de gehele dag naar uit dat het kwa fotograferen (licht) helemaal niks zou worden. Toch besloot ik rond een uur of 20.30 uur om mijn spullen te pakken en een gokje te wagen in de Rijnhaven. Nu de 2 kranen boven de nieuwbouw flats recentelijk weg waren gehaald.

Eenmaal op locatie veranderde het weer snel. De wind ging liggen en er kwamen lichte opklaringen zichtbaar. Hoe dichterbij het moment van de zonsondergang kwam, hoe mooier het plotseling werd. Tot net na zonsondergang de lucht in een waar kleuren spektakel omtoverde. Dit keer waren de rollen eindelijk weer eens omgedraaid en had ik heel veel geluk. En was dit het gokje meer dan waard!

β€œWhen words become unclear, I shall focus with photographs. When images become inadequate, I shall be content with silence.”
ANSEL ADAMS

DE FOTOSERIE