Iedere fotograaf heeft wel een locatie waar hij of zij heel graag ooit een keer zou willen fotograferen. Zo’n locatie waar de kans nihil is dat het er ooit van zal komen. En zo heb ik dus ook een aantal locaties… En eentje daarvan kan ik sinds vorige week van mijn lijstje afstrepen.

FOTOGRAFEREN VANAF HET INTELL HOTEL IN ROTTERDAM

Een van die locaties was voor mij het fotograferen vanaf het Intell Hotel in Rotterdam. Dat is een hotel aan de voet van de bekende Erasmusbrug, dat beschikt over een bordes op de 16e etage waar je (bijna) helemaal rond kunt lopen. Van daaruit heb je dus een 360 graden uitzicht over heel Rotterdam. Van Zuid tot Noord en van West tot oost. Een droom locatie dus…

Ik was tot vorige week al meerdere keren naar binnen gelopen om te vragen of het mogelijk was om op dat mooie bordes daar boven te fotograferen. En elke keer kreeg ik ‘nee, helaas. Er is zo enorm veel vraag naar. En daardoor ook veel overlast voor de gasten van het hotel’ te horen. Dan moet u een e-mail sturen en even afwachten. Wellicht kunt u dan een afspraak maken. Dit heb ik dus ook meerdere keren gedaan…. Zonderย resultaat.

EINDELIJK!!!!

Eindelijk kreeg ik samen met een vriend vorige week toestemming om boven op de 16e etage te mogen fotograferen! Een lang gekoesterde wens ging dus uitkomen. Meteen een afspraak gemaakt en 2 dagen later was het zo ver. Uiteraard tijdens de zonsondergang want dan hadden we het meeste kans op mooi licht en uiteraard het blauwe uurtje als de zon onder was gegaan.

FENOMENAAL UITZICHT

Eenmaal boven aangekomen was het eerst even een paar minuten puur genieten van het uitzicht over de prachtige stad waar ik geboren en getogen ben. Trots. Anders kan ik het niet omschrijven. Wat ben ik trots op deze prachtige stad waarvan het hele centrum is plat gebombardeerd weder opgebouwd is tot wat het nu is!

Maar dan gauw over tot de orde van de dag: Fotograferen! Dit is voor mij zo’n mooieย kans om de stad prachtig op de plaat te zetten vanaf een voor mij uniek perspectief. Ik maak wat test shots en dan wanneer het zonnetje zakt kan het feest beginnen. De wijnhaven, Erasmusbrug, Het vaste land, Centrum, alles is van boven af nog mooier. Bekijk de serie die ik heb gemaakt hieronder ๐Ÿ˜‰

Ik ben blij dat ik deze locatie van mijn bucketlist af kan strepen. Het was een op zijn Rotterdams gezegd: Hele gerse ervaring!

โ€œWhen words become unclear, I shall focus with photographs. When images become inadequate, I shall be content with silence.โ€
ANSEL ADAMS

DE FOTOSERIE